Berry

Minden férfi életében eljön az a nap, amikor megveszi az első sarokcsiszolót, az első homlokrakodót és az első bmw-t.

Se homlokrakodóm vagy egyéb házi lánctalpasom, se sarokcsiszolóm, se pedig bmw-m nincs (pedig volt) jelenleg, így más irányba kellett elindulnom, úgyhogy hónapokkal ezelőtt rendeltem aliexpressen (hol máshol, éljünk veszélyesen) egy BlackBerry Z10 mobiltelót. Értitek, egy olyan holmit, ami a globális mobilpiac kimutathatatlan szegmensének kimutathatatlan modellje, onnan, ahonnan a legmenőbb Xiaomi és egyéb csodák árasztják el a nagyvilágot.

Advertisement

Elsőre azt hittem elromlott. Ugyanis felraktam töltőre és nem töltött. Mondtam is magamban, hogy basszameganyest, ezek a fránya kínaiak már megint átvertek (na jó, Szingapúrból jött, a kir. Magyar Pósta jóvoltából jutottam hozzá némi késedelemmel, április 3-án érkezett az országba és ma már kézhez is vehettem). Szóval azért hittem azt, hogy elromlott, mert bennem volt a Nokia/Sony/Apple sztereotípia, hogy töltőre fel, bekapcs, aztán mehet a felhőtlen mobil kéjelgés mámor. Hát nem. Ebben a készülékben cserélhető akkumulátor van és gondos kezek a négypólusú csatit lezárták egy aprócska fóliával, nehogy megdögöljék a Li-ion a felesleges túlmerüléstől. De erre csak akkor jöttem rá, amikor levettem a hátlapot. Levehető hátlap? Cserélhető akku? Úr’sten, ez nem a 21. század? A memóriakártya slotnál már szinte nosztalgikusan elérzékenyültem.

Ja és amúgy szép is. Fogalmam sincs hogy működik, azt mondja, hogy 2013. december 20, péntek van. Szerintem nem. De ezt majd még megbeszéljük.

Share This Story

Get our newsletter