Kravátli

Bizonyára mindannyian hallottatok róla, hogy létezik a kravátli. És különösen kockázatos idén január 1-től. Nem? Akkor legyetek különösen óvatosak!

a kockázatos termékek meghatározásáról szóló 51/2014. (XII. 31.) NGM rendelet 1. számú melléklete taxatíve felsorolja a kockázatos élelmiszereket, míg a 2. számú melléklet az egyéb kockázatos termékeket tartalmazza vámtarifaszám (első 4 számjegye) szerint

Advertisement

Remélem, így már világos. Minden jogkövető magyar állampolgár, aki érdekelt a kereskedelemben azzal kezdi az új évet, hogy felcsapja az NGM rendelet 2. számú mellékletét és ott azt találja, hogy a fejből ismert vámtarifaszám első 4 (négy) számjegye szerint megállapítja az elképesztő kockázatot. Mutatom, taxatíve, csak hogy ti is tudjátok:

6215 Nyakkendő, csokornyakkendő és kravátli

Advertisement

Gondolhatnánk, hogy a Nemzeti Ügyek Kormánya hadat üzent a rossz ízlésnek és soha többé nem szerepelhet csokornyakkendő a fotókon, André Goodfriend pedig elmehet a picsába Orosz Péterrel együtt, de nem erről van szó. Áldozat lett a 6213 Zsebkendő is! Szegény textilzsepi!

Szóval legyetek inkább óvatosak, két hete komoly kockázati szituációban élünk. Mind egy szálig.

Advertisement

De a Kormány a helyén van, ettől csökken az étolaj, cukor, liszt áfacsalása. Ha bárki talál 2 és fél tonna kravátlit a hátsó ülésen, ne legyen rest és azonnal jelentse be.

Share This Story

Get our newsletter