Nem rendelhető

Van ez a világvállalat, a SONY (asszem, írtam róla, hogyan nem lett a Bulova óramárkáé a tranzisztoros zsebrádió, de talán máshol, nem a Kinja platformon).

Na szóval esett egy kis baleset: a korábbi csúcsmodell SONY XPERIA Z mobiltelefonunk hátlapja egy leejtés kapcsán pókháló mintázatot vett fel. Ez persze önmagában nem is lett volna gond, azonban egyszer csak megszűnt működni.

Advertisement

Természetesen elvittük a közeli GSM szervizbe, ahol tizensok év tapasztalat volt a hívószó a legnépszerűbb internetes kereső találataiban.

Meglepetésemre azt mondták, hogy ehhez a telefonhoz (2013-as modell) már semmi nem rendelhető. Fel is vontam a szemöldökökömet, hogy mármint semmi? Semmi.

Advertisement

Ennyiben maradtunk.

Ha viszont már úgy is összetört a hátlap, hát levettem szépen, óvatosan és megnéztem, mégis miafranc van.

Advertisement
Illustration for article titled Nem rendelhető

Az udvariasság kedvéért az angol ebayen cikkszám alapján rendeltem egy akkumulátort (5 fontért plusz szállítás), Kínából meg két gyári hátlapot (12 dollár szállítással együtt a kettő).

Advertisement

Elkönyveltem, hogy nem szabad zárás előtt 10 perccel érkezni, mert a nem akarásból nem lesz nagy siker.

Lett volna jobb dolgom is és ki is fizettem volna.

Így meg lesz egy egyedi, kézműves SONY Z-m.

Update 2015.09.18: az akku a Royal Mail által kézbesítődött hetekkel ezelőtt és ma megérkezett a hátlap is Szingapúrból via kir.M.Pósta. Ennyit arról, hogy valami nem rendelhető.

Advertisement
Illustration for article titled Nem rendelhető

Share This Story

Get our newsletter